31 maj 2010

Kryddig köttfärspaj

Paj är ju alltid gott och ett bra avbräck till den klassiska ost och skinkpajen hittade jag i det här receptet.

Kryddig köttfärspaj



Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 ägg
75 g smör


Blanda samman ägg och mjöl, smula ned smöret och knåda ihop det hela till en deg, tillsätt ev lite vatten om det blir för tort. Låt vila i ca 30 minuter i kylen, tryck sedan ut den i en pajform och förgrädda skalet i 10 minuter. Nagga botten med en gaffel.



köttfärsfyllningen:
500 g nötfärs
1 lök
1 påse dipp
1 fp krossade tomater
salt
3 dl creme fraiche
2 dl ost
2 tomater


Bryn köttfärsen och löken i en stekpanna. Krydda med dipp, krossade tomater och salt. Låt det hele koka ihop så att det mesta av vätskan dunstar bort. Fyll pajskalet med färsen, blanda fraiche och ost. Bred över detta och lägg ringar av tomat på toppen. Grädda tills osten fått fin färg i 200 grader.
Gör en god sallad att servera till!

Jag har aldrig gjort en pajdeg på ägg förrut så det var nytt.. I receptet så står det dipp, men det står inte vilken sorts dipp så jag valde Olw's Hot and Sweet. Blev jätte bra..

A

1 kommentar: