26 februari 2010

Mexikansk majssoppa..

Den här soppan har jag gjort många gånger..

Mexikansk majssoppa (2 pers)



1 burk/340 g majskorn
2 msk olivolja
en nypa gourmetsalt
svartpeppar från kvarn
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 dl lätt-crème fraîche
2 tsk tacokrydda


Gör så här:
1. Häll av spadet från majsen och låt den torka på hushållspapper.
2. Blanda majs med olja, salt och peppar.
3. Stek majsen i en het och torr stekpanna tills de börjar poppa lite och fått mörkbrun färg.

4. Häll över majsen i en kastrull och häll på vatten, buljong, crème fraîche och tacokrydda.
5. Koka upp och låt koka cirka 5 minuter, mixa till en slät soppa med stavmixer.
6. Häll upp soppan i två stora koppar och toppa med några droppar olivolja samt flingsalt.

Och den är lika god varje gång.. =) Jag brukar alltid ha lite vitlöksbröd till.. Jätte gott..
A