Pasta med Kasslersås 4 portioner
Ingredienser:
400 g kassler, i strimlor (eller bacon)
1 msk smör
1 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 dl lätt crème fraiche
1 msk fransk senap
6 st soltorkade marinerade tomater, grovhackade
1 krm svartpeppar
(3 msk persilja, hackad)
Gör så här:
1. Bryn kasslerstrimlorna i smör i en stekpanna. Strö över mjölet och blanda.
2. Häll över vatten och crème fraiche. Rör om och koka upp.
Låt såsen koka några minuter.
3. Tillsätt senap och soltorkade tomater. Låt koka ca 2 minuter.
4. Smaka av med svartpeppar och strö över persilja. Servera med kokt pasta och sallad.ord.
Här står det fransk senap, men jag använde senap som var kvar från jul.. Skånsk senap.. Blev lika gott ändå.. Valde dock fel soltorkade tomater så det var inte den smaken jag ville ha, men nästa gång; för det kommer det bli, så ska jag ha rätt.. =)
A