19 januari 2010

Hemmagjord kebabrulle kan ju aldrig vara fel.. =)

Kebabrulle



1 smördeg
500 gr älgskav
2 msk tacokrydda( smaka av)
1 brk creme fraiche och inte lätt


Fyllning
1 Skivad gul lök (fräs den mjuk i stekpannan)
1 skivad tomat
lite champinjoner
majs
Tacosås
riven ost


Gör så här

Stek upp skaven i stekpannan med rikligt med smör. Krydda med tacokrydda eller kebabkrydda om man så vill.
Rör ned en brk creme fraich i skaven och låt puttra en stund..
Sen gör du så här:
Rulla ut smördegen på bakplåts klädd plåt och
Strö över gul lök, skav, majs, tomater, champinjoner, tacosås och riven ost

Täck över fyllningen med smördegen och pensla med ägg. Strö lite pizzakrydda över
Gratinera i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.
Servera med en sallad och en dressing gjord på, 1 brk creme fraiche 2 msk sweet chilisås, lite salt och en bit en bit riven gurka (skala bort det gröna på gurkan och riv på grövsta på rivjärnet)


När jag gjorde det här receptet så gjorde jag faktiskt en del ändringar.. Jag tog ingen älgskav som det står utan jag köpte kebabkött (finns i köttdisken). Fyllningen blev åxo lite annorlunda. Ingen gul lök för jag gillar inte lök.. Daniel tycker inte om champinjoner så då valde jag bort det åxo. Sen lade jag till gurka. Jag stödde ingen pizzakrydda över och dressingen gjorde jag på creme fraiche, vitlökssalt, chilikrydda och lite chilisås.
Men det blev väldigt gott.. =) Ett tips är att låta den svalna lite och kanske sticka toppen på kniven genom på några ställen så att det kommer ut lite värme för jag kände att det tog evigheter innan det var ätbart.

Prova gärna orginalrecptet eller en egen variant. Alla kan ju inte tycka om allt.. =)

A

18 januari 2010

Snickerspaj..

Ja ni hör ju själva på namnet att det bara är nåt man måste prova.. Höga förväntningar alltså.. =)

Snickerspaj - ohälsosammaste receptet någonsin




Ingredienser
1 paket smördeg
140 g mascarpone (italiensk färskost)
110 g färskost
50 g socker
3 ägg
5 snickers, hackade



Så här gör du:
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Kavla smördegen så den blir 3-4 millimeter tjock. Tryck ut den i en form med ca 20 centimeters diameter.
3. Knåda ihop mascarponen, mjukosten och sockret till en jämn massa i en stor skål.
4. Tillsätt äggen, ett åt gången.
5. Tillsätt snickers.

6. Häll smeten i formen och se till att den sprids jämnt.
7. Ställ i ugnen i tio minuter. Sänk sedan värmen till 180 grader och låt grädda i ytterligare 25 minuter tills pajen är gyllenfärgad. Låt den svalna före servering.


Mina förväntningar var tyvärr för stora för den pajen.. Jag trodde att snickersen skulle flyta ut mer än vad den gjorde och att hela pajen skulle smaka snickers, men man fick även smak av mascarponen och färskosten. Inte för att det var mindre gott eller så. Absolut en paj jag kan tänka mig att göra igen.. Kanske med lite modifikationer.. =) Men jag rekomenderar er att prova..

A

Vitlökskassler på potatisbädd..

Verkade verkligen gott och var bara tvungen att prova..

Vitlökskassler på potatisbädd


En barnsligt enkel och god rätt. Festligt eller vardagligt.


Du behöver:
potatis
kassler
vitlökspulver
persilja
salt
smör eller margarin



Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva potatisen. Lägg dom på en ugnsfast och smörad form. Salta och lägg på några klickar margarin/smör. In i ugnen i ca 30 minuter, rör om efter halva tiden.

Skär kasslern i lagom tjocka skivor. Blanda smör/margarin med vitlökspulver och persilja efter smak. När potatisen varit inne i ugnen i ca 30 minuter, ta ut formen, lägg kasslerskivorna på potatisen, klicka lite vitlöks/persiljesmör på kasslerskivorna och in i ugnen igen i ca 20 minuter.
Klart.
Servera med sallad.


En rätt med väldigt mycket smör/margarin i, så inget jag rekommenderar för er som ska ha fettsnålt.. =)
Skulle haft i mer potatis än vad jag hade kände jag, men det funkade det jag gjorde åxo..
Vill man inte ha vitlök och persilja som smak så ta nått annat. Det är bara att välja och vraka bland alla våra goda kryddor..


A

Saknat mig??

Klart ni har.. Jag har saknat mig själv.. =)
Det har vart en hel del de senaste månaderna som gjort att jag totalt glömt bort att lägga in recept jag använt, men jag lovar att det nu ska bli ändring på det.. Kommer ett alldeles strax.. =)

A