19 januari 2010

Hemmagjord kebabrulle kan ju aldrig vara fel.. =)

Kebabrulle



1 smördeg
500 gr älgskav
2 msk tacokrydda( smaka av)
1 brk creme fraiche och inte lätt


Fyllning
1 Skivad gul lök (fräs den mjuk i stekpannan)
1 skivad tomat
lite champinjoner
majs
Tacosås
riven ost


Gör så här

Stek upp skaven i stekpannan med rikligt med smör. Krydda med tacokrydda eller kebabkrydda om man så vill.
Rör ned en brk creme fraich i skaven och låt puttra en stund..
Sen gör du så här:
Rulla ut smördegen på bakplåts klädd plåt och
Strö över gul lök, skav, majs, tomater, champinjoner, tacosås och riven ost

Täck över fyllningen med smördegen och pensla med ägg. Strö lite pizzakrydda över
Gratinera i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.
Servera med en sallad och en dressing gjord på, 1 brk creme fraiche 2 msk sweet chilisås, lite salt och en bit en bit riven gurka (skala bort det gröna på gurkan och riv på grövsta på rivjärnet)


När jag gjorde det här receptet så gjorde jag faktiskt en del ändringar.. Jag tog ingen älgskav som det står utan jag köpte kebabkött (finns i köttdisken). Fyllningen blev åxo lite annorlunda. Ingen gul lök för jag gillar inte lök.. Daniel tycker inte om champinjoner så då valde jag bort det åxo. Sen lade jag till gurka. Jag stödde ingen pizzakrydda över och dressingen gjorde jag på creme fraiche, vitlökssalt, chilikrydda och lite chilisås.
Men det blev väldigt gott.. =) Ett tips är att låta den svalna lite och kanske sticka toppen på kniven genom på några ställen så att det kommer ut lite värme för jag kände att det tog evigheter innan det var ätbart.

Prova gärna orginalrecptet eller en egen variant. Alla kan ju inte tycka om allt.. =)

A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar