11 september 2010

Triple choc brownies..

Mitt kära worddokument har ju ett namn. Och när jag skapade det så fick det ta det första receptets namn.. Så här kommer det första receptet jag har lagt in och jag kan lova att det är jätte gott.. =)

Triple choc brownie


185 g smör
185 g mörk choklad
3 ägg
3 ½ dl socker
1 ½ dl mjöl
1 ½ dl kakao
2 dl hackad vit choklad 100g
2 dl hackad mjölkchoklad 100g


1. Sätt ugnen på 180°C. Smält smöret och den mörka chokladen i en kastrull. Rör ihop till en jämn smet och låt svalna.
2. Vispa ägg och socker fluffigt och vänd ner chokladsmeten i äggblandningen.
3. Sikta mjöl och kakao och rör ihop med resten av smeten.
4. Tillsätt sedan den hackade chokladen. Häll smeten i en cirka 20 cm, avlång, form som du klätt med smörat bakplåtspapper.
5. Grädda i 35-40 minuter. Låt svalna och skär i fyrkanter.


När jag gjorde det här receptet den här gången så hade jag tyvärr ingen mjölkchoklad hemma så jag använde blockchoklad istället, men det gick lika bra.. =)

A