23 november 2010

Chokladkolapaj..

Lika mycket som jag älskar pasta älskar jag choklad.. I princip ALLA former av choklad.. =)


Chokladkolapaj




100 g smör
½ dl strösocker
2 dl havregryn
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl vispgrädde
50 g smör
1 ½ dl sirap
200 g mörk choklad
1 ½ dl hallon


Sätt ugnen på 200°.


Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, havregryn och mjöl. Rör ihop till en deg. Tryck ut i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 8 – 10 min tills den har fått fin färg.
Koka upp grädde, smör och sirap i en kastrull. Koka på svag värme ca 10 min. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i smeten. Ställ tillbaka på eftervärme. Rör tills chokladen smält och är riktigt slät och blank. Häll chokladsmeten i pajskalet och strö över hallonen. Ställ i kylen att stelna minst 5 timmar eller över natten. Servera med lättvispad grädde.

Ställ in den i frysen i två timmar om du vill äta den snabbare.. JÄTTE GOD!! =)

A

Pastagratäng med gorgonzola..

Återigen ett pastarecept.. Den här gången för ugnen..

Pastagratäng med Gorgonzola


ca 400g Tagliatelle
1 burk crame fraiche
100 g gorgonzola
2 dl riven smakrik ost
1 dl chilisås
3 vitlöksklyftor
1 röd paprika
100 g färska champinjoner
ca 10 cm purjolök
salt och vitpeppar



* Koka pastan "al dente"
* Blanda creme fraiche, chilisås, vitlök och ostarna i en bunke.
* Hacka paprika, champinjoner och purjolök fint och fräs mjukt i en stekpanna.
* Häll i grönsaksfräset i cremefraice-blandningen och rör om noga.
* Vänd ner pastan och se till att pastan blandas väl med smeten.
* Häll allt i en ugnsform och gratinera i ugnen 200 g ca 20 minuter..
* Servera med en god grönsallad och avocado. Gott med rödvin till!

Om det är gott med rödvin till kan jag inte svara för jag är inte speciellt förtjust i rödvin. Men gud vilken god mat.. =) Tyvärr nåt som inte Daniel är lika förtjust i.. Men nåt att göra när man är ensam.. =)

A

Allt som är gott i en frusen kompott..

Det här receptet hörde jag på Mix Megapol en morgon för ca.2 år sedan.. Fredagskocken hade gjort något som lät väldigt gott.. Så det var ju jag också tvungen att prova.. Sagt och gjort så kompierade jag receptet och på midsommar i år så gjorde jag slag i saken..

Allt som är gott i en frusen kompott



ToGet.
1 burk söt kondenserad mjölk, 400gr.
5dl marshmallows
0.5L grädde
1 Santa Maria vaniljstång, delad & urskrapad
1dl krossade torkade bananer
2dl krossade Rischokladpuffar.
1tsk Santa Maria malen muskot
3 bananer
1dl lönnsirap
2dl krossade pecannötter
1 kruka Santa Maria citronmeliss
2msk smör




ToDo.
Koka hela rackarns burken kondenserad mjölk (oöppnad) i vatten i c:a tre timmar, låt svalna. [detta går även att ha som kolasås i andra tillfällen] Smält 4dl marshmallows i en liten kastrull tillsammans med den, numera, kolafierade smeten & fröna från den urskrapade vaniljstången. Låt svalna i stor bunke tills fingervarm.
Vispa grädden & vänd ner den i kolasmeten. Vänd också i de torkade bananerna, riskrisp & sista 1dl marshmallows. Klä en form med plastfilm, häll i blandningen & frys i minst 5 timmar. Skala & dela bananen i stora bitar. Stek dem hastigt i varm panna med smöret, lönnsirapen & pecannötterna. krydda med muskotnöt. Servera en skuren bit av den frysta moussen tillsammans med de varma bananerna & massor med plockade blad citronmeliss.

Jag glömde att köpa citronmelliss så den skippade vi.. Vad är öppet på midsommar?? =) Men annars var det väldigt gott.. Jag hade dock valt några andra nötter än pecannötter.. Kanske  honungsrostade jordnötter..
Men absolut nåt jag ska göra igen.. Fick tyvärr inte med alla bilder så ni får hålla tillgodo med de jag har.. =)

A

Rösta gärna..

Om ni vill att jag ska vinna en tävling som Apollo annordnar så får ni gärna trycka på länken här och rösta på mig.. =) http://mythos-beach.apollo.se/4SNlR

A

Lyxig pastagryta

Pasta is the shit.. =) Jag älskar pasta så här kommer ett till.. =)

Lyxig pastagryta..

Ingredienser
Portioner: 4


ca 380 g tagliatelle
2 dl lättcrème fraiche
1 msk senap
1/2 msk honung
1 tsk limejuice
ca 1 dl hackad dill
ca 200 g avrunna kräftstjärtar i lag


Tillagningstid: Max 20 min
Svårighetsgrad: Medel


Gör så här
Koka tagliatelle enligt förpackningens anvisning. Blanda lätt creme fraiche, honung, senap, limejuice och dill. Koka upp. Rör ner kräftstjärtarna. Salta och peppra. Servera med såsen blandad i pastan. En grönsallad med isbergsallad är gott att servera till.

Nam nam som min dotter säger när hon får nåt hon tycker om.. =) Pasta och kräftstjärtar var en mycket bra kombination.. =)

A

Jag ber om ursäkt..

Här har det ju inte vart skrivet på ett bra tag.. Och det ber jag om ursäkt för. Och jag lovar bättring..
Har ju fotat en massa mat jag har gjort, men inte haft tid att skriva och lägga in dem.. Men nu sätter vi igång igen.. =)

A