23 november 2010

Pastagratäng med gorgonzola..

Återigen ett pastarecept.. Den här gången för ugnen..

Pastagratäng med Gorgonzola


ca 400g Tagliatelle
1 burk crame fraiche
100 g gorgonzola
2 dl riven smakrik ost
1 dl chilisås
3 vitlöksklyftor
1 röd paprika
100 g färska champinjoner
ca 10 cm purjolök
salt och vitpeppar



* Koka pastan "al dente"
* Blanda creme fraiche, chilisås, vitlök och ostarna i en bunke.
* Hacka paprika, champinjoner och purjolök fint och fräs mjukt i en stekpanna.
* Häll i grönsaksfräset i cremefraice-blandningen och rör om noga.
* Vänd ner pastan och se till att pastan blandas väl med smeten.
* Häll allt i en ugnsform och gratinera i ugnen 200 g ca 20 minuter..
* Servera med en god grönsallad och avocado. Gott med rödvin till!

Om det är gott med rödvin till kan jag inte svara för jag är inte speciellt förtjust i rödvin. Men gud vilken god mat.. =) Tyvärr nåt som inte Daniel är lika förtjust i.. Men nåt att göra när man är ensam.. =)

A

2 kommentarer:

  1. Ahhh...frugans recept från tasteline! Det är gott kan jag hålla med om. Hon vann fempluskock på aftonbladet med receptet..

    SvaraRadera
  2. Ahhh...frugans recept från tasteline! Det är gott kan jag hålla med om. Hon vann fempluskock på aftonbladet med receptet..

    SvaraRadera