02 mars 2012

Dödligt god Spagetti Carbonara

Ett recept jag har gjort många gånger.. =)

4pers 20 min

500g spagetti
350g bacon
4 ägg
1½ dl grädde
2½ dl riven parmesan
salt och nymalen peppar

Koka upp rikligt med saltat vatten i en stor kastrull och koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Stek baconstrimlorna i en stekpanna av teflon. Vispa ägg, grädde och 1 dl av parmesanosten, mal över rikligt med svartpeppar och eventuellt en nypa salt.. Låt pastan rinna av i durkslag, lägg tillbaka i den varma kastrullen, häll över grädd- och äggvispet rör om tills all pasta är täckt av sås och den fått en krämig konsistens. Rör i de stekta baconstrimlorna. Lägg upp på varma tallrika, strö över lite extra parmesan och krydda med färskmalen svartpeppar.

Jag har ju en dotter som är allergisk mot mjölk, så jag får ju modifiera mina recept lite grann. Istället för vanlig mjölk så har jag använt havremjölk. Jag tar ut en del av spagettin (i mitt fall spagettini då den är tunnare och trevligare att använda till carbonara) efter att jag har blandat med grädde och ägg, sen har jag i parmesanosten i vår del av maten. Jag har åxo använt fläsk istället för bacon då jag tycker det är godare. Den skivar jag i mindre bitar och steker och sen blandar i som vanligt.
Det är synd att det är så mycket kalorier i en sådan här maträtt, för den är ju sååå god.. Man skulle kunna äta den nästan varje dag.. =)

Jag är så dålig..

Jag försöker att ha en blogg, men det går inte så bra tydligen.. =)
Men nu sk ajag göra ytterligare ett försök och göra lite ändringar. Från början var det ju tänkt att det skulle vara recept från mitt worddokument, men jag har ju tusen andra recept i två mappar som ligger i köket.. En massa urklipp som jag har från mina mattidningar..
Så nu tänkte jag att jag skulle använda dem åxo.. =)
Hoppas på att det ska funka den här gången och att jag regelbundet kommer att lägga upp recept..

Så nu kör vi!