09 november 2009

Marinerade fläskkotletter i färskostsås..

Lördagsmiddag brukar väl i de flesta hemmen bestå av nåt lite "lyxigare" mat.. Dock är jag lite emot detta ordet lyxigare mat.. Man kan lika gärna äta makaroner och korv en lördag som en tisdag t.ex.. Men det är ju jag som tycker det och vill ni tycka nåt annat så är ni mer än välkomna att göra det.. =) I alla fall  så blev det fläskottletter dagen till ära..

Marinerade fläskkotletter i färskostsås 4 port:




marinad:
5 msk olja
2 msk soya
saft från 1/2 citron
timjan


Blanda alla ingredienser i en plastpåse, lägg i köttbitarna. Låt detta ligga och dra, gärna ett par timmar..


4 fläskkotletter

200 g Créme Bonjour Vitlök
3 msk grädde
salt & peppar


Stek de marinerade kotletterna ca 4 minuter på varje sida. Salta och peppra. Tag ur de färdigstekta kotletterna, rör i créme bonjour och grädde i stekpannan. Lägg tillbaka kotletterna i såsen och låt detta koka, gärna under lock ett par minuter.

Till detta serverades hemmagjord klyftpotatis... Daniel kläckte frågan vad vi skulle ha för sås till, men när jag tittade konstigt på han så insåg han att kotletterna ska ju ligga i sås.. =)
En mycket god rätt som jag absolut kan tänka mig att göra igen.. Gick snabbt att göra och det var egentligen inga krusiduller utan bara steka blanda och äta.. =) Jag lät dock köttet marineras lite kortare tid.. ca. 25-30 bara då vi glömde bort att ta fram kotletterna tidigare på dagen.. Men det gick lika bra ändå..





A

Banan och Chokladpaj..

Vänner till mig har haft lite otur den senaste tiden så jag tänkte att jag skulle göra nåt snällt för dem.. Så jag bakade en paj som jag velat prova ett tag.. Här kommer den..

Banan och Chokladpaj




Blanda:
3 dl vetemjöl
2 dl socker
1 tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker



Häll sedan i:
150 g smält smör och blanda väl tills det är en fin deg.
Knäck i ett ägg.



Tryck ut degen i en ugnsform, spara gärna en bit av degen till att strö ovanpå senare.


Skiva/hacka ner och häll i pajformen:


3 bananer

200g blockchoklad
(Och strö över den deg som blev över från pajskalet.)


Ugn 175 grader
Ca 30-40 min.


Servera med vaniljglass.


Ja så här ser resultatet ut.. Jag kan dock inte svara på om den var god eller inte då jag som sagt gav den till vännerna, men jag ska fråga..
Jag blev lite fundersam är det stod i receptet att man kunde spara lite av degen och strö över pajen när man lagt i ingredienserna.. Hur strör man över nåt som inte är smuldeg?? Men jag nöp lite granna v dagen och "strödde" över och det verkar ju ha blivit bra.. Får prova att göra denna igen nån gång och själv smaka på den..

A