Marinerade fläskkotletter i färskostsås 4 port:
marinad:
5 msk olja
2 msk soya
saft från 1/2 citron
timjan
Blanda alla ingredienser i en plastpåse, lägg i köttbitarna. Låt detta ligga och dra, gärna ett par timmar..
4 fläskkotletter
200 g Créme Bonjour Vitlök
3 msk grädde
salt & peppar
Stek de marinerade kotletterna ca 4 minuter på varje sida. Salta och peppra. Tag ur de färdigstekta kotletterna, rör i créme bonjour och grädde i stekpannan. Lägg tillbaka kotletterna i såsen och låt detta koka, gärna under lock ett par minuter.
Till detta serverades hemmagjord klyftpotatis... Daniel kläckte frågan vad vi skulle ha för sås till, men när jag tittade konstigt på han så insåg han att kotletterna ska ju ligga i sås.. =)
En mycket god rätt som jag absolut kan tänka mig att göra igen.. Gick snabbt att göra och det var egentligen inga krusiduller utan bara steka blanda och äta.. =) Jag lät dock köttet marineras lite kortare tid.. ca. 25-30 bara då vi glömde bort att ta fram kotletterna tidigare på dagen.. Men det gick lika bra ändå..
A
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar