Banan och Chokladpaj
Blanda:
3 dl vetemjöl
2 dl socker
1 tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker
Häll sedan i:
150 g smält smör och blanda väl tills det är en fin deg.
Knäck i ett ägg.
Tryck ut degen i en ugnsform, spara gärna en bit av degen till att strö ovanpå senare.
Skiva/hacka ner och häll i pajformen:
3 bananer
200g blockchoklad
(Och strö över den deg som blev över från pajskalet.)
Ugn 175 grader
Ca 30-40 min.
Servera med vaniljglass.
Ja så här ser resultatet ut.. Jag kan dock inte svara på om den var god eller inte då jag som sagt gav den till vännerna, men jag ska fråga..
Jag blev lite fundersam är det stod i receptet att man kunde spara lite av degen och strö över pajen när man lagt i ingredienserna.. Hur strör man över nåt som inte är smuldeg?? Men jag nöp lite granna v dagen och "strödde" över och det verkar ju ha blivit bra.. Får prova att göra denna igen nån gång och själv smaka på den..
A
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar