23 november 2010

Allt som är gott i en frusen kompott..

Det här receptet hörde jag på Mix Megapol en morgon för ca.2 år sedan.. Fredagskocken hade gjort något som lät väldigt gott.. Så det var ju jag också tvungen att prova.. Sagt och gjort så kompierade jag receptet och på midsommar i år så gjorde jag slag i saken..

Allt som är gott i en frusen kompott



ToGet.
1 burk söt kondenserad mjölk, 400gr.
5dl marshmallows
0.5L grädde
1 Santa Maria vaniljstång, delad & urskrapad
1dl krossade torkade bananer
2dl krossade Rischokladpuffar.
1tsk Santa Maria malen muskot
3 bananer
1dl lönnsirap
2dl krossade pecannötter
1 kruka Santa Maria citronmeliss
2msk smör




ToDo.
Koka hela rackarns burken kondenserad mjölk (oöppnad) i vatten i c:a tre timmar, låt svalna. [detta går även att ha som kolasås i andra tillfällen] Smält 4dl marshmallows i en liten kastrull tillsammans med den, numera, kolafierade smeten & fröna från den urskrapade vaniljstången. Låt svalna i stor bunke tills fingervarm.
Vispa grädden & vänd ner den i kolasmeten. Vänd också i de torkade bananerna, riskrisp & sista 1dl marshmallows. Klä en form med plastfilm, häll i blandningen & frys i minst 5 timmar. Skala & dela bananen i stora bitar. Stek dem hastigt i varm panna med smöret, lönnsirapen & pecannötterna. krydda med muskotnöt. Servera en skuren bit av den frysta moussen tillsammans med de varma bananerna & massor med plockade blad citronmeliss.

Jag glömde att köpa citronmelliss så den skippade vi.. Vad är öppet på midsommar?? =) Men annars var det väldigt gott.. Jag hade dock valt några andra nötter än pecannötter.. Kanske  honungsrostade jordnötter..
Men absolut nåt jag ska göra igen.. Fick tyvärr inte med alla bilder så ni får hålla tillgodo med de jag har.. =)

A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar