Jag gillar fetaost så jag tänkte att detta kunde passa då sambon min inte gillar det, men om det är intryckt i något kanske han inte gnäller lika mycket.. =)
Fetaostfyllda minipannbiffar med rostade rotfrukter och advokadoröra
Pannbiff: 274 kcal/port
Rotfrukter: potatis (76 kcal/100g ), Morot (45 kcal/100g), Kålrot (35 kcal/100 g), Rotselleri ( 36 kcal/100g), Persiljerot (61 kcal/100 g
Olja: 2 tsk (88 kcal)
Avokadoröra: 293 kcal hela satsen
4 port
Pannbiffar:
400 Nötfärs 10% (annars är älgfärs underbart)
1 ägg
3 msk ströbröd
1 finhackad gul lök
2 tsk dijonsenap
salt, peppar, spiskummin, rosmarin, vitlök, cayennepeppar
50 g fetaost i ca 20 små bitar (max 25%)
2 tsk olja
Rotfrukter:
8 potatisar
Ta de rotfrukter du tycker bäst om t.ex. morot, kålrot, palsternacka, rotselleri, persiljerot.
Avokadoröra:
1 avokado
2 dl naturell yoghurt
2 vitlöksklyftor
salt, peppar, ev citron
Mosa avokadon med de andra ingredienserna.
Gör så här:
Rotfrukter:
Ansa och skär o stavar. Blanda med 2 tsk olja och salt, peppar, paprikapulver, cayennepeppar.
225 grader i 20 min, rör om och låt stå ca 20 min till i ugnen.
Köttfärs:
Blanda ägg och ströbröd, låt svälla några minuter och blanda ner kryddor, lök och sist köttfärs.
Gör små bullar och tryck i en bit fetaost och rulla in. Platta till dem lite och låt dem få fin färg i stekpannan. Lägg i en ugnsfast form och låt dem stå inne i ugnen ca 15 minuter med rotfrukterna.
Receptet innehåller en avokadosås, men jag tål inte det så jag skippade den. Valde även älgfärs, då vi hade några påsar sånt i frysen.
Maten blev jätte god och de rotfukterna jag valde var potatis, palsternacka och morot. Blev dock en del dåliga bilder, men ni kanske överlever ändå.. =)
A
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar