Jag har en lite förkärlek till Crabsticks, så när jag hittade det här receptet så var jag bara tvungen att prova..
Krabbtorsk
400 g torsk
6 kokta ägg
200 g seasticks
25 g smör
3 tsk smör
4 dl mjölk
4 msk majonnäs
hackad dill
salt och vitpeppar
4 skivor formfranska
bregott
Koka äggen och låt dem svalna. Skiva dem och lägg i botten på en smord form. Lägg torsken på äggen, salta och peppra. Dela seasticksen i mindre bitar och lägg ovanpå.
Sås: Smält smör och rör ner mjölet. Häll på mjölken lite åt gången och rör hela tiden. Låt såsen koka i 5 minuter och smaka av med salt och vitpeppar. Rör ner dill och majonnäs. Häll såsen i formen. Bred bregott på brödskivorna skär i fyrkanter och lägg på toppen. Gratinera i 190 grader i ca 30 minuter. Innerteperaturen ska var 55 grader på fisken. Det behövs inget till, utom möjligen en sallad.
Nam, nam, nam som vi säger till Emilia när vi äter nått got.. =) Helt klockrent.. Det var jätte gott.. Speciellt när brödet blev lite krispigt.. Dock gör det att det är inte lika bra att äta som matlåda eller så, utan man får äta allt med en gång.. Men abslout så var detta nåt jag ska göra igen.. =)
A
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar