En köttgryta som har lite utländska influenser..
Köttgryta
500 g strimlat fläskkött
3 dl creme fraiche
2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1 burk bambuskott
1 burk vattenkastanj
1 gul lök
2 msk kalvfond
1 tsk soya
1 ½ krm red curry paste
½ krm parikapulver
salt
vitpeppar
Gör så här:
Stek det strimlade köttet. Lägg sedan åt sidan. Klyfta löken och stek den tillsammans med bambuskotten och kastanjerna tills det får lite färg.
Lägg sedan tillbaka köttet i pannan och stek ytterligare ett par minuter.
Blanda i övriga ingredienser, rör om och låt småputtra ett par minuter.
Servera gärna med nudlar..
Gott gott, men dock ganska så starkt. Ett tips.. Ha inte i för mycket red curry paste.. =) Tog nog tyvärr lite för mycket av det och resultatet blev att Daniel inte kunde äta allt för mycket.. Om man bortser från det starka så var det jätte gott och jag kan tänka mig att göra det igen, fast med mindre hetta. =) Glömde dock ta kort på när det låg på tallriken..
A
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar