09 augusti 2010

Tortellini med cremeblåsås..

Ursäkta frånvaron.. Sommar och en hel j*vla massa jobbar har tyvärr tagit ut sen sin rätt på bloggen, men nu ska vi väl se om vi inte kan få upp lite recept. För trots att jag inte har skrivit har jag ju fortfarande provat och fotograferat..

Detta recept skriker lite Angela så det var ju tvungen till att testas.. =)

Tortellini med cremeblåsåsOSTSÅS
1 hg skinka
3 dl grädde
150g cremeblå/ädelost/gorgonzola
1 klyfta vitlök
(1/2-1msk mjöl)
1/2 dm hackad purjolök
nymalen svartpeppar, salt
1 msk olja
(rostade valnötter)


Hacka skinka och vitlök och fräs den i olja.
Tippa i grädden och låt den koka upp, smula i osten och låt den smälta.
Krydda, strö i hackad purjo och red av såsen om du vill ha den tjock.
Koka pasta av något slag och om du inte reder av såsen så passar den att blanda ihop med pastan precis innan det är ättime!

Recept-rubriken säger ju tortellini så det var det jag använde. Jag tog den med ost i. Istället för skinka har jag snöat in mig lite på kalkon så det är det jag alltid använder när det är någon form av skivad skinka som är med i receptet. Smakar lika gott.. =)
Skippade purjolöken och de rostade valnötterna. Rätten blev underbart god och till och med Daniel som är skeptiskt mot mögleost tyckte att det var gott. =)

A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar