Jag passade på att göra det här när Daniel var ner till Vänersborg på bubblaträff för några veckor sedan då jag vet att recept med svamp är ju inte riktigt hans grej.
Lasagne med svamp och bacon, 4 portioner, 6 points/portion
pastaplattor för 4 personer
1 stor burk keso naturell
10-12 stycken färska champinjoner
1 paket bacon
spenat (färsk eller fryst)
1 burk kantareller (eller färska)
1 svampbuljongtärning
2 dl lättmjölk
4 msk Philadelphia Light
1 stor squash
basilika
oregano
svartpeppar
vitlök (efter smak)
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skär baconet i bitar, knaperstek det och låt det rinna av ordentligt på hushållspapper. Fräs ihop skivade champinjoner, kantareller (skär dem i mindre bitar om de är för stora), pressad vitlök, tärnad squash, basilika, oregano, buljongtärningen och peppar i lite olja. Ha gärna i lite sambal oelek så det blir lite fart på fräset. Späd gärna med kantarellspadet. Blanda i baconet och rör om när det har fräst klart. Koka upp mjölken och vispa i osten, salta och peppra, ha gärna i både oregano och basilika i såsen, samt spenaten. Red gärna av med maizena för att få den tjockare. Bred ut ca 1/3 av keson i botten på en ugnsfast form, lägg sedan pastaplattor så det täcker. Lägg på hälften av fräset och hälften av såsen. Lägg på ytterligare ett lager plattor samt resten av fräset och resten av såsen. Bred ut resten av keson uppepå. Låt den stå i ugnen ca 20 minuter eller tills pastaplattorna är färdiga.
Mums.. =) Mina champinjoner som jag hade köpt var tyvärr inte i så bra form så jag fick skippa dem i den här rätten. Tog istället ut en påse med kantareller till så att det blev extra mycket av den sorten istället. Zuccini användes. Som jag har läst ig till så är det samma sak som squash, i alla fall på sommaren. Den blev väldigt vattnig då det är keso i och den innehåller ju en del vätska, men det funkar ändå. Med facit i hand så vet jag att Daniel inte hade ätit den så tur var väl att jag gjorde den när han var borta. =) Men absolut något jag rekommenderar till er som viktväktar.
A
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar