Parmesanstekt piccata
1 fläskfilé, ca 800 g
4 skivor lagrad greveost
salt och peppar
1 dl vetemjöl
1 ägg
2 dl ströbröd
1 dl riven parmesanost
Sås:
1 ask cocktailtomater
1 liten gul lök, finhackad
1 msk tomatpuré
½ dl chilisås
1 dl vatten
½ msk kycklingfond
salt och peppar
Ansa filéen och skär den i 8 skivor. Banka ut till 5-7 mm tjocklek. Lägg en ostskiva på 4 av köttskivorna och lägg den andra köttskivan ovanpå. Salta och peppra.
Sås: Dela tomaterna i mindre bitar och fräs lite lätt i lite olja. Blanda ner lök, tomatpuré, chilisås, vatten och fond. Låt koka 5-10 minuter. Mixa såsen slät med en stavmixer och salta och peppra.
Vänd köttet i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbrödet blandat med parmesanen. Stek köttet på medelvärme.
Servera med ugnsstekt potatis och tomatsåsen.
Mycket god maträtt, dock hade jag för tjocka skivor så det tog ett tag innan jag hade stekt igenom köttet. Vi valde att ha en bakad potatis till och det funkade lika bra.. Alltså kan man välja vilken potatis man vill..
A
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar