06 december 2010

Karins tjusiga lax..

Lax är något som jag först på senare tid har börjat tycka om, men nu när jag äter det så är det ju så gott så jag undrar varför jag inte började med det tidigare..

Karins tjusiga lax med kräftstjärtar.

till 4 portioner


4 portionsbitar av laxfilé
(lätt)majonnäs efter smak (0-1 dl)
1 dl creme fraiche
1/4 tsk cayennepeppar
1 tsk dillfrön
300 gram hackade kräftstjärtar


Börja med att göra en skåra mitt ner i varje laxfilébit och lägg laxen i en ugnsform.
Hacka samman alla ingredienser med en matberedare eller för hand. Smaka av med ev mer kryddor, salt och peppar.
Lägg ett par matskedar av fyllningen i fiskbitarnas skåra så att det står upp som en tuppkam. Fram till nu kan maten förberedas och stå i kyl. När det är matdax, baka fisken mitt i ugnen i 225 grader i ungefär 12 minuter.
Servera med pressad potatis, dillsåsen, en god sallad och en rejäl citronklyfta.

Jätte gott och snabbt att göra. Lite grann som lyxmat fast snabbmat.. =)

A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar