Rulltårta med daim i måste man ju prova.. =)
Rulltårta med Daimfyllning
3 stora ägg
2 1/2 dl Dansukker Råsocker Flor
2 dl vetemjöl
1 msk kakao
2 tsk bakpulver
Rörsocker Strö till den färdiga kakan
Fyllning
100 g (1 påse) Daimkulor
200 g Philadelphia cheese naturell, gärna light
1 dl Dansukker Råsocker Flor
1 tsk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Häll ut smeten på en långpanna med smort och mjölat bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 225° i cirka 5 minuter. Strö rörsocker över kakan innan den stjälps upp på ett bakplåtspapper. Dra av papperet från kakan.
Krossa daimkulorna lätt. Blanda samman samtliga ingredienser till fyllningen. Bred fyllningen över kakan och rulla samman.
Att göra tårtan var inga problem, men att sen rulla ihop den är jag hopplös på.. Tror aldrig jag fått en bra rullning på en rulltårta.. Ja ni ser ju själva.. =) Men det funkade ju att äta och det var massa mumsigt.. =)
A
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar