18 mars 2010

Nasi Goreng

När jag hör ordet Nasi Goreng tänker jag på den man fick i skolan och jag var en av de få? som faktiskt tyckte att den var god.. Dock har jag inte gått i skolan på snart 10 år så jag kommer inte rikigt ihåg hur den såg ut.. Men man kan ju alltid prova att göra en egen..

Nasi Goreng

4 pers


10 st frysta broccolibuketter
2-3 kycklingfiléer, i bitar
1 gul lök, hackad
1 morot, riven
3 dl okokt ris
1 msk curry
2 msk sweet chili
4 ägg
salt och grovmalen svartpeppar
smör till stekning


Koka riset enligt beskrivningen på förpackningen. Bryn kycklingen i smör tills den fått fin färg. Tillsätt broccoli, lök och morot i pannan. Tillsätt riset och curryn efter en liten stund. Låt det fräsa till dess att det är klart och smaksätt med salt, peppar och sweet chili.
Stek äggen.
Servera nasi gorengen med äggen.

Jag knäckte äggen i röran och blandade runt istället för att servera ägg till. Jag rev även löken då jag inte är så förtjust i just lök.. Dock går löken som smaksättare bra så då fick det bli riven..
Maten var jätte god, men det smakade och såg inte ut som den man fick i skolan.. Nån som har ett recept på liknande??


A
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar