Bara namnet på receptet säger ju en hel del.. =)
Ice cream cake med kolasås
ca 10 bitar
2 liter vaniljglass
1 påse (175 g) honungsrostade jordnötter
180 g Kit Kat
200 Marabou mjölkchoklad, hackad
Kolasås:
45 g muscovadosocker
2 msk strösocker
150 g ljus sirap
30 g smör
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
Ta fram glassen och låt den bli lite mjuk i 10-15 minuter.
Täck en springform med plastfolie, även så det blir överhäng över kanterna.
Lägg Kit Katen i en plastpåse och slå sönder det med en köttklubba eller kavel.
Lägg glassen i en assistens och vispa ner Kit Kat, jordnötter och choklad. Spara dock lite av varje till garneringen. Häll glassmeten i springformen och täck den med folien. Ställ tillbaka i frysen. Ta fram den 5 minuter innan servering.
Kolasås: Lägg socker, sirap och smör i en kastrull och låt småkoka ihop i ca 5 minuter.
Häll i grädden och vaniljsockret och låt småputtra ytterligare ca 5 minuter.
Vänd upp glassen på ett serveringsfat och ta bort plasten. Garnera tårtan med resten av Kit Katen, chokladen och jordnötterna.
Servera glassen med den varma kolasåsen
Kan meddela att detta var en av de godaste "tårtorna" jag ätit på länge.. Glass och godis í en underbar kombination.. Glömde dock spara lite av det som var i för att ha på tårtan, men det gick lika bra ändå.. =)
Glömde även bort att ta kort på mästerverket när det var klart och naturligtvis blev det inget över när alla hade tagit en bit.. =)
A
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar