Crêpes med baconfyllning
4 pers
3 ägg
5 dl mjölk
1½-2 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 msk smör, smält
Fyllning:
1 pkt bacon, strimlad
1 röd lök, hackad
2 msk vetemjöl
ca 2 dl mjölk
1-2 dl creme fraiche
1 msk kycklingfond
1 tsk dragon
½ tsk sambal oelek
1 tsk stark senap,
salt och peppar
½-1 dl ost, riven
Sätt ugnen på 225°.
Vispa äggen lätt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa i mjölet till en slät smet. Häll i resten av mjölken, salt och smör. Stek crêpsen.
Fyllningen: Stek bacon och tillsätt lök som får fräsa med nån minut. Rör i mjöl. Häll i mjölk och rör om tills det tjocknat och tillsätt då creme fraichen. Smaksätt med fond, dragon, sambal oelek, senap, salt och peppar. Låt småputtra några minuter.
Lägg en sträng med 2-3 msk fyllning i mitten på varje pannkaka och rulla ihop. Lägg dem i en smord form med skarven neråt. Strö över osten.
Gratinera i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Själva crêpsen är ju vanliga pannkakor bara steka dem lixom.. Sen så gjorde jag återigen min egen lilla variant.. Rödlöken föll bort då jag inte tycker om den. Senapen var inte så stark då Daniel inte är så förtjust i det. Jag använde Druvan Svenska Senap den skånska.. Jag hade ingen sambal oelek så den skippade jag åxo och dragon hade jag inte utan jag hade i lite andra kryddor istället. Men det blev garanterat lika gott.. =)
Den rivna osten fick bli julosten som snart var på väg mot utgångsdatum.. Rev den och frös in det som blev över. Men ni ser ju att trots mina ändringar så ser det ju ganska gott ut.. Eller hur?? =)
A
Snälla kan du ändra färg på texten så man ser den?
SvaraRadera