27 oktober 2009

Kycklingpaj med chilisås..

En god rätt som tar en stund men är väldigt god.. Kan varieras efter smak och tycke..

Kycklingpaj med chilisås 4 port



Ugn 225°


Pajdeg:


100 g margarin eller smör
2 ½ dl vetemjöl
1-2 msk vatten


Fyllning:


1 kall grillad eller kokt kyckling
1 gul paprika
1 röd paprika
1 msk margarin eller smör
½ påse djupfryst smålök (150 g)
2 msk vetemjöl
2 ½ dl mellangrädde
1 dl chilisås
1 burk ananas i skivor (220 g)
1-2 tsk italiensk salladskrydda
½ tsk salt
2-3 krm svartpeppar


Pensling:
1 uppvispat ägg



Hacka samman ingredienserna till pajdegen, gärna i en matberedare. Låt degen ligga kallt ca 30 min.
Bena ur och ta bort skinnet från kycklingen. Skär den i mindre bitar. Skölj, kärna ur och skär paprikan i små bitar.
Fräs paprikan i matfettet. Tillsätt löken. Strö över mjöl och späd med grädde. Tillsätt chilisås och låt stuvningen koka ett par min.
Skär ananasen i bitar. Tillsätt ananas och kyckling i stuvningen. Smaka av med italiensk salladskrydda, salt och peppar. Häll den i en ugnssäker form.
Kavla ut degen till en platta lika stor som formen. Du kavlar enklast mellan 2 bitar plastfilm.
Lägg pajlocket över kycklingstuvningen. Pensla locket med ägg.
Grädda pajen i ugnen i 225° C, 25-30 min. Servera pajen med en grönsallad med gurka.



Paprika är ingen favorit hos mig.. I alla fall inte varm paprika.. Kall röd parika tycker jag är gott, men som sagt inte varm.. Därför valde jag bort det i den rätten.. Valde även bort smålökarna.. Jaha tänker ni.. Vad hade hon i då?!?! Jo jag valde majs och zuccini istället.. Hade kvar zuccini från lunchen och hittade en majsburk i skåpet.. Detta gick minst lika bra.. Därför kan du variera och ha i vad du vill..




Lycka till!

A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar