19 november 2009

Hallonpaj..

Bra att göra när man inte kanske vill göra en hel tårta till ett litet sällskap.. Paj kan man ju alltid frysa in..
Gjorde den här när Daniel fyllde år förra veckan..

Hallonpaj ca 8 pers

hallon efter tycke (runt 400 g)
ev nån msk socker
150 g smör
4 msk socker
2 1/4 dl vetemjöl
2 1/4 dl havregryn
2 msk ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
100 g mörk choklad, hackad


Lägg smör, socker, mjöl, havregryn, sirap och vaniljsocker i en matberedare och kör snabbt ihop till en smulig massa, går givetvis lika bra i en bunke och knåda med händerna.
Blanda hallonen ev med sockret och lägg det i en pajform. Smula över degen.
Grädda på 200 grader i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills den fått lagom färg. Lägg på den hackade chokladen direkt när den tagits ur ugnen.
Serveras ljummen eller kall med vaniljsås

Inga som helst problem.. Dock ska man inte göra som jag och inte läsa receptet ordentligt.. Jag löste inte att det skulle smulas så jag fick en deg istället.. Men jag kunde nypa bitar från den så det blev bra ändå.. =)



A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar