Fem-minuters chokladkaka i micron
Ingredienser (2 portioner/st.)
4 msk vetemjöl
4 msk socker
2 msk kakao
0.5 tsk vaniljsocker
1 st ägg
3 msk mjölk
3 msk olja (ej oliv)
Gör så här
1.Blanda väl vetemjöl, socker, kakao och vaniljsocker i en bunke med visp.
2.Tillsätt ägg, mjölk och olja. Man kan ha 3 msk hackad choklad och eller nötter med. Rör allt till en smidig deg.
3.Häll i två smorda portionsformar (som tål micron) och värm utan lock 3-3½ minuter.
4.Ta ut och låt svalna en stund. Servera vispad grädde eller glass till.
Ja att sno ihop ingredienserna tog ju inte lång tid och sen var det ju bara tre minuter i micron som gällde. Så det tog faktiskt fem minuter.. I de första formarna som jag provade så hade jag i lite hackad mörk marabou choklad och det tror jag inte var så bra.. Det kändes som att chokladen brändes när det microvågades och det är j inte meningen.. I så fall prova nötter om ni vill tillägga nåt i receptet..
Själva kladdkakan var god, men lite seg.. Första satsen tog jag på tiden 3.15.. Så jag tog bara 3 minuter på den andra.. Och det räckte faktiskt.. Segheten kan ha berott på att jag hade ganska låga formar.. Kanske man kan prova med mindre fast högre.. Då blir det nog en bättre konsistens.. Lite kladdigare skulle jag tippa på.
Tips: Använd ett fat under i fall det skulle svämma över på kanterna.. Inte så kul om man måste rengöra micron sen.. =)
A
Skitdåligt recept! Blev bara en liten klick med kladdig röra som inte smakade ett piss! Väj ett annat recept!
SvaraRadera