22 oktober 2009

Vaniljsås..

Hade ett recept på vaniljsås i dokumentet och tänkte att jag skulle prova den för att använda till plommonpajen som blev över efter Jennys och Alwahs besök igår..

Vaniljsås


Ingredienser 4 port
4 dl mjölk
2 äggulor
1 dl Florsocker
2 tsk Vaniljsocker

1 dl vispgrädde


Blanda mjölk, äggulor och florsocker i en kastrull och sjud under omrörning i ett par minuter.
Sila såsen och låt svalna.
Tillsätt vaniljsockret.
Vispa grädden till fast skum och vänd ner i såsen.


Det här receptet blev nog både lyckat och misslyckat.. Lyckat för jag fick verkligen den där vaniljsmaken som Milda har på sin vaniljvisp.. Misslyckat för jag fick inte konsistensen.. Jag vet inte om det berodde på att jag tog grädde med 20%.. Den grädden går ju inte att få lika fast som den som har 40% fetthalt.. Eller om det var att jag inte fick tjockleken på det jag hade i kastrullen.. Jag vet ju inte hur den ska vara..
I alla fall så har jag en vaniljsås som ser ut ungefär som Mildas vaniljvisp efter att den har fått stå framme ett tag.. =) Försökte att vispa den, men det hjälpte inte.. Men vaniljsås går ju alltid ner i vilken form den än är i så jag tar mig väl en bit sen efter maten..
Berätta gärna hur din blev..




A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar