Chokladflarn
3 dl havregryn
75 g smält margarin
1 ägg
1 ½ dl strösocker
1 msk kakao
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
50 g mjukt margarin
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
1. Använd bakplåtspapper eller smöra en plåt.
2. Rör ihop alla ingredienser i en stor bunke.
3. Ta smet motsvarande en liten köttbulle och klicka på plåten. Se till att ha gott om utrymme mellan klickarna på plåten eftersom de sväller mycket.
4. Grädda i ugn 180ºC i ca 4-5 minuter. Ta ut kakorna ur ugnen och låt svalna.
5. Blanda ihop margarin, florsocker och vaniljsocker. Lägg en klick av fyllningen på en kaka och tryck sedan en till kaka ovanpå. Ställ sedan in kakorna i kylskåpet och ta fram precis när de ska serveras.
Så här såg det ut när jag gjorde mitt.. =)
Tips:
- 4-5 minuter tycker jag är för kort.. I alla fall när jag gjorde dem. i våran ugn (över & undervärme har inte lärt mig alla funktioner på den än) Jag valde 4 min till att börja med och sen fick de vara inne tills jag märkte att de hade stelnat lite bättre, så min tid kanske blev 7-8 min istället.. Men håll koll på dem så ser du när de börjar bli klara i just din ugn..
- Jag valde vanligt florsocker, men vill man så kan man ta smaksatt florsocker istället. Vad jag vet så finns det med choklad och jordgubb. En rolig variation om man gör många..
Jag ger receptet 4 tummar upp.. =)
A
Mums, måste jag göra någon dag :)
SvaraRadera