08 mars 2012

Paprikakryddad fläskfilé med sötpotatisklyftor..

4pers
30 min

600g fläskfilé
olivolja
4 tsk paprikapulver
salt och peppar
4 sötpotatisar
3dl lätt creme fraiche
1 knippe gräslök
blandad sallad

Sätt ugnen på 200 grader. Gnid in olivolja och parikapulver i köttet, salta och peppra. Stek köttet i panna så det får färg, vänd under tiden runt sötpotatisklyftorna i 2tsk olivolja, salta och peppra. Lägg kött och potatisklyftor i en långpanna, tillaga i ugnen tills köttet är färdigt och potatisklyftorna mjuka. Blanda creme fraiche med hackad gräslök. Slat och peppra. Skär upp köttet och servera med potatisklyftor och blandad sallad.

Den här rätten tycker jag passar till både vardag och helg. Tar inte så lång tid att göra och ugnen gör det mesta åt dig. Jag glömde köpa gräslök så jag blandade i salladskrydda i creme fraichen istället och det gick lika bra det.. =) Skruttan fick sin egen creme fraiche, allt annat kunde hon äta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar