08 mars 2012

Bbq-griljerad kassler med bluecheesesås..

4pers

500 g kassler
1 flaska rökig grillsås
2 msk ströbröd
4 tomater
2 dl bluecheese creme fraiche
2-3 msk finhackad persilja

Sätt ugnen på 175 grader. Skär bort det mörka från kasslern. Pensla grillsås generöst runt om kasslern. Strö över ströbrödet och lägg över på en ugnsplåt. Skär bort rotfästet på tomaterna och kryssa dem lätt med en kniv på ovansidan. Pensla även dem med grillsås och lägg dem brevid kasslern. Kasslern behöver bara bli ljummen inuti eftersom den redan är tillagad. Blanda creme fraiche med persiljan. Ställ fram kasslern som en stek upplagd på en skärbräda tillsammans med tomaterna och såsen. Servera gärna med kokt potatis och broccoli.

Den här har jag gjort tidigare och liksom då så glömde jag att ta med tomater. Jag vet inte vad jag tänkte på. =) Kokade potatis till och gjorde en egen bluecheesesås då jag inte hittade den som fanns i receptet. Skruttan fick bara sin egen creme fraiche, men eftersom hon hade feber blev det inte så mycket mat i hennes mage. Bbq-såsen jag använde köpte vi faktiskt på Jamaica och den var ganska stark så jag använde INTE en hel flaska. Jag smorde bara in runt omkring. En smaksak. Jag gillar stark, men ska barn äta kan man kanske vara lite shysst.. =) Glömde få en bra bild på slutresultatet tyvärr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar